Api & wellness centar

Api wellness tretman

Odmori se i udahni zrak direktno iz pčelinje košnice! Zrak iz košnice sadrži ono najbolje što pčela iz prirode može donijeti.

Šta je api wellnes tretman?

Ovaj jedinstveni prirodni fenomen udisanja zraka direktno iz košnice naziva se apiterapija. Zanimljivo je da pčele zamahnu krilima 200 puta u sekundi, a usljed njihovog rada u košnici se stvara aerosol odnosno čestice.

Aerosol koji se nalazi u košnicama vrlo je koristan za ljudsko zdravlje. Radi se o mješavini meda, matične mliječi, cvjetnog praha, propolisa, voska, nektara i peludi.

Wellness api tretman je namjenjen djeci i odraslima. Ovim tretmanima čuva se zdravlje, kako fizičko tako i psihičko. Usljed svakodnevnog stresa predah sa pogledom na zelenilo ono je što nam je svima potrebno.

Vrste api wellnes tretmana

!

Inhalacija zrakom direktno iz pčelinje košnice

Ovaj tretman obuhvata 20 minutno inhaliranje zrakom direktno iz pčelinje košnice. Tokom ovog tretmana udišete aerosol koji direktno putem alveola stiže do krvotoka.

Koliko traje termin?

Termin traje 20 minuta

Koliko puta je preporčeno ponoviti tretman?

Preporučuje se da termin ponovite između 8 i 10 puta.

Šta udišem tokom ovog tretmana?

Tokom ovog tretmana udišete aerosol iz pčelinje košnice.

!

Puni tretman inhalacije

Puni tretman inhalacije se sastoji se od tri koraka i traje 45 minuta. Obuhvata inhalaciju u nekoliko faza udisanjem vrlo učinkovitog aerosola i prilagođenih mješavina porijekom iz Slovenije.

Koliko traje tretman?

Termin traje 45 minuta

 

  1. Predinhalacija
    Predinahalcija je pripremni korak u kojem birate jedinstvenu mješavinu pčelinjih proizvoda (aloe vera, valerijana, baldrijan, jesen-zima, alergije i druge). Mješavina ovlažuje nosnice i pomaže bolju apsorpciju inhalacije.

  2. Inhalacija
    Drugi dio tretmana je onaj tokom kojeg se udiše aerosol iz pčelinje košnice putem maske. Aromatični miris je prijatan, a cijeli wellness tretman izrazito opušta i pruža osjećaj lakoće.
  3. Inhalacija mješavinom
    Posljednji korak zaokružuje wellnes api tretman. U ovom koraku određeni broj puta se udiše i izdiše mješavina polen-vosak-propolis za bolji efekat tretmana.

Koliko puta je preporčeno ponoviti tretman?

Preporučuje se da termin ponovite između 8 i 10 puta.

Šta udišem tokom ovog tretmana?

Tokom ovog tretmana udišete u prvom dijelu jedinstevnu mješavinu pčrelinjih proizvoda (aloe vera, valerijan, jesen-zima, alergije i dr), zatim aerosol iz pčelinje košnice, te na kraju udiše se i izdiše mješavina polen-vosak-propolis.

Zakažite termin